فاطمی

  • خانه 
  • استکبار شناسی و استکبار ستیزی در سیره اهل بیت (ع) 
  • تماس  
  • ورود 

استکبار شناسی و استکبار ستیزی در سیره اهل بیت (ع)

28 شهریور 1400 توسط اباذرپور

چکیده

استکبار از جمله ویژگی های برجسته کافران است که شناخت آن برای جلوگیری از افتادن انسان در دام آن لازم است همچنین تکلیف انسان برای مبارزه با استکبار بر شناخت آن متوقف است. برای شناخت درست مستکبر و شیوه مقابله با آن، باید روش ائمه هدی (ع) را بررسی کرد تا با پیروی از ایشان از افراط و تفریط به دورماند. بر این اساس، بررسی روایات و کتب تاریخی می‏تواند راهگشای آشنایی با سیره  اهل بیت (ع) باشد که می توان آن را در دو بعد مبارزه علمی و عملی مورد بررسی قرار داد. با بررسی سخنان و سیره اهل بیت (ع) این نتیجه حاصل شد که در بیانات نورانی ائمه اطهار (ع)، ویژگی شخص مستکبر معرفی شده است و معیار لازم برای شناخت آنها درهر شکل و هر زمانی، معرفی شده است. همچنین ایشان در مبارزه با استکبار پیشگام بوده اند و راههای مبارزه با استکبار از سیره عملی قابل الگوبرداری است. ایشان با توجه به شرایط زمانی، مکانی و موقعیتی از روشهای مختلف چون: جنگ با مستکبران، مبارزه از طریق دیپلماسی، اقتصاد و فرهنگ و حمایت مادی و معنوی از مظلومان و … استفاده می کردند.

نمایش فایل های پیوست:

  • _.docx (39 کیلوبایت)
 نظر دهید »

مقام شفاعت کریمه اهل بیت (س)

28 شهریور 1400 توسط اباذرپور

چكيده

از بانوان بزرگ خاندان عصمت وطهارت، حضرت معصومه(س)هستند. اين مقاله درپي شناخت مقام شفاعت كريمه اهل بيت (س)است. براي بررسی اين مسئله از روش نقلي(قرآن وروايات)وعقلي بهره گرفته شده است. آنچه از قرآن و روايات ، و دلایل عقل برمیآید، وجود شفيعاني است كه خداوند به آنها اذن شفاعت داده است كه بالا‏ترين درجه شفاعت متعلق به رسول اكرم(ص)است وسپس دربقيه مراتب اهل بيت(ع)، امامزادگان، صالحان ومومنان قرار دارند. كه حضرت معصومه(س) حتي صرف نظر از مقام عصمت ايشان، از مقام شفاعت برخور دارند و از مؤمنات و در سلسله شفيعان قرار دارند.

نمایش فایل های پیوست:

  • _.doc (90 کیلوبایت)
 نظر دهید »

نقش دعا و توکل بر سلامت از منظر قرآن و حدیث

15 مرداد 1399 توسط اباذرپور

نقش دعا و توکل بر سلامت از منظر قرآن و حدیث

فاطمه اباذرپور[1]

معصومه نوروزیان[2]

چکیده:

دعا، طلب کردن حاجت از خداوند است که ارتباط انسان را با ذات پروردگار برقرار می‏کند و توکل، نگرش و حالتی است که موجب می‏شود شخص در تمام کارهایش بر خداوند متعال اعتماد کند. بین دعا و توکل رابطه‏ای تنگاتنگ برقرار است، توکل نسبت به دعا در مرحله ثانوی است چنانکه شخص ابتدا دعا نموده و سپس برای اجابت دعای خود بر خداوند توکل می‏نماید. شناخت دعا و توکل و نقش آن بر سلامت، ما را بر آن داشت که به بررسی این موضوع بپردازیم. از آنجا که قرآن و روایات اصلی‏ترین منابع اسلامی هستند می‏تواند مرجعی مطمئن در بررسی این موضوعات باشند. این تحقیق به روش توصیفی – تحلیلی، و با بررسی کتب و مقالات به این سوال پاسخ می‏دهد که از منظر قرآن و حدیث، دعا و توکل چه اثری بر سلامت جسم و روح انسان دارند؟ تا نقش موثر عمل به دستورات دینی در توصیه به دعا و توکل در زندگی اثبات ‏شود. با بررسی‏های انجام گرفته این نتیجه حاصل شد که از منظر قرآن و روایات، دعا رابطه مستقیمی بر سلامت جسم و روح دارد. دعا موجب بالا رفتن حس امید به زندگی شده، و انگیزه فرد را در تلاش برای رسیدن به هدف، قوت می‏بخشد و…. علاوه بر آن، با رابطه‏ای که بین روح و جسم وجود دارد، دعا بر جسم اثرگذار بوده و نقش موثری در افزایش طول عمر انسان، درمان بیماری‏ها و.. دارد. توکل نیز به عنوان عامل تداوم دهنده دعا موجب ماندگاری این اثرات است. بنابراین توجه به توصیه‏های دینی در قرآن و روایات، موجب افزایش سلامتی در افراد دیندار و بهبود زندگی آنها خواهد بود.

 واژه گان کلیدی: دعا، توکل، قرآن و روایات، سلامت روح ، سلامت جسم 

 نظر دهید »

بشارت‏های آخر‏الزمانی(از منظر قرآن و روایات)

20 فروردین 1399 توسط اباذرپور

آخر‏الزمان مفهومی است که می‏تواند در معنایی عام از دوره پیامبر اکرم (ص) تا قیامت را شامل گردد اما در معنای خاص آن شامل دوره‏ایی از تاریخ است که شامل فراهم شدن مقدمات ظهور، و بعد از آن هستند. اتفاقاتی که در این مقدمات به آن ختم می‏شود، به یکی از مسایل اساسی مطرح در زندگی انسان تبدیل شده است هر چند که بشر درگیر مشکلات و سختی‏ها باشد باز هم به این مطلب می‏اندیشد که بشر در نهایت به کجا می‏رود؟ و پایان این دنیا چگونه خواهد بود؟ انسان امروز با هر جنسیت و مذهب، به بحرانی در تاریخ رسیده که مساله نهایت دنیا برای او دارای ارزش و اهمیت خاصی است. هر چند این موضوع در برای تمام انسان‏ها مطرح بوده است و شواهد آن در آثار باقی مانده از آن دوران دیده می‏شود اما بحران بشر در این زمان به حدی است که این مطلب را به یکی از مهم‏ترین مسایل بشری تبدیل کرده، که جستجوی روشنگرانه‏ ای را می‏ طلبد.

از آنجا که قرآن، آخرین کتاب آسمانی و مصون از دستبرد بشر است که به صورت اصلی خود باقی مانده ، و همچنین کتابی جامع و کامل می باشد، می‏ تواند راهگشایی هدایتگر در تبیین نهایت دنیا باشد. هر چند که درباره آخر‏الزمان  و اتفاقات آن مطالب بسیاری نوشته شده است اما همچنان به جنبه خاص بشارتی آن در قرآن به طور خاص پرداخته نشده است. با بررسی در قرآن و استفاده از احادیث این نتیجه حاصل شد که قرآن نهایت دنیا را بعد از گذشت فراز و نشیب‏ها به زیبایی تصویر می ‏کند. در قرآن بشارت‏های بسیار زیبایی از آخر‏الزمان آمده است بشارت‏هایی که خبر از حکومت صالحان بر دنیا دارد که در آن، دین مبین حق  تمکین بافته و احکام آن به طور کامل اجرا می گردد. حکومتی که در آن به ظلم ظالمان پایان داده می‏شود و مستضعفان به قدرت می‏رسند. اما شاید مهم‏ترین رکن اصلی این حکومت الهی و زیباترین جنبه آن، فراهم شدن شرایطی است که مردم به میزان بالایی از بصیرت و آگاهی خواهند رسید که مفهوم واقعی عدالت و آزادی برایشان روشن می ‏شود و حقیقت را به آسانی درک می‏ کنند و خود به دنبال آن می‏ روند. این مطلب با تفاسیر کسانی که درپی القای ناامیدی به بشریت در مورد پایان دنیا هستند مقابله کرده، و دمنده روح امید در انسان‏های مظلومی است که ایمان به خداوند و وعده‏های الهی دارند.

 نظر دهید »

آفرینش انسان

21 اسفند 1392 توسط اباذرپور

Normal 0 false false false EN-US X-NONE FA :LatentStyles DefLockedState="false” DefUnhideWhenUsed="true” DefSemiHidden="true” DefQFormat="false” DefPriority="99″ LatentStyleCount="267″> ideWhenUsed="false” QFormat="true” Name="heading 1″ />


فلسفه آفرینش انسان،تکامل است  و کمال همه موجودات مقدمه کمال او است.تکامل یعنی به سوی غایت  و کمال طبیعی خود حرکت کردن؛در مسیر تعالی و کمال گام برداشتن؛رو به بالا و عمودی حرکت کردن؛از سطحی به سطح بالاتر رفتن؛کسب شایستگی دریافت فیض و رحمت خداوند و خلاصه ،انسان کامل شدن.

ضرورت فرستادن انبیا و نا زل کردن کتابهای آسمانی از جانب خداوند متعال به تکامل پذیری و کمال جویی انسان مربوط می شود ، چرا که  اگر انسان در حدود طبیعی و زیستی همانند سایر موجودات بود،نیازی به آمدن پیامبران و رسولان،و تذکر و ابلاغ پیام الهی نبود.پیامبران الهی آمدند و سیر تکاملی  انسان را به خوبی تبیین کردند و راه سعادت وکمال و چگونی دستیابی به آن را به او نشان دادند.با آمدن آخرین پیامبر و نزول آخرین کتاب آسمانی و تکمیل دین با ولایت امامان معصوم،مسیر تکاملی انسان کامل تر شد.

از دیدگاه اسلام،کمال انسان و هدف آفرینش او ،قرب به خداست و انسان از این منظر،مسافری است که به سوی لقای خداوند سبحان در حرکت است.او در این سیر ،عوالمی را پیموده تا به عالم طبیعت و نشئه دنیا رسیده و عوالمی را در پیش دارد تا به لقای مهر و جمال و یا قهر و جلال پروردگارش برسد:

یا ایها الانسان  انَک کادح الی ربَک کدحا فملاقیه(انشقاق/6)

tin; mso-ansi-language: EN-US; mso-fareast-language: EN-US; mso-bidi-language: FA;” lang="FA">انسان مطلوب،ص150.

 1 نظر
تیر 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

فاطمی

سلام علی ال یاسین
  • خانه
  • اخیر
  • آرشیوها
  • موضوعات
  • آخرین نظرات

جستجو

موضوعات

  • همه
  • بدون موضوع
  • مقالات
  • انسان
  • روانشناسی
  • مسائل روز
  • داستان های دل
  • روایت

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟
تاریخ روزکد تاریخ آیه قرآنتدبر در قران وصیت شهداوصیت نامه اوقات شرعیاوقات شرعی
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس